Ukončení sezóny v Biskupicích

14.6.2010

Milan Vyoral | Komentářů: 0

Vyhodnocení OŠStM sezóny 2009 / 2010 proběhlo v restauraci „ U kolegy“ v Biskupcích.

Začínali jsme 15 minut po avízovaném začátku /akademická čtvrt hodinka pro opozdilce/.

Již v té době mohl jen málo kdo říct, že má na sobě nit suchou. Opravdu počasí a teplota obzvlášť nám přály. Tělo se nechtělo hýbat a mozek odmítal pracovat. Snad padaly teplotní rekordy a s tím i  návrhy typu „pojeďme domů a vyhodnocení udělejme jindy“, ale když už všechno bylo přichystáno a hráči přijeli, tak co už. Něco přeci vydržíme.

Celé vyhodnocení začalo minutou ticha za Milana Nováka, který v letošní sezóně opustil naši šipkařskou rodinu. Dále jsme pokračovali vyhodnocením družstev. Kromě 5 družstev přijeli všichni. Paradoxně Uh. Hradiště a od něj na jihozápad zřejmě nefunguje internet a ani mobily. Výjimku pak tvořily z této oblasti až oba manšafty z Kyjova. Je divné, že z 6 – 10 členných družstev se nenajde ani jeden hráč, který by si přijel pro odměnu za celou sezónu. Všechny týmy dostaly poháry a finanční odměny dle schválených tabulek procent pro ligovou soutěž. V letošní sezóně se rozdělovalo na 24 družstev 73 634,- Kč (bez DPH) + poháry. Přihodilo se ovšem, a nejsem na to hrdý, že zůstaly nevyplaceny částky za 9 -10 místa v ligách a 3 kontumační utkání v celkové hodnotě 2434,- Kč, což dělá na družstvo +101,- Kč. Špatně jsme se pochopili a Hana brala, že částka je již rozdělena a připočtena do tabulek. Nu což, stalo se a musíme se za to omluvit. Teď už nezbývá, než tuto neúmyslně trapnou skutečnost napravit. Těm družstvům, která si odměnu teprve přijedou vyzvednout bude připočtena částka 101,- Kč a ostatním bude o tuto částku snížena registrace do další sezóny.

Po družstvech přišli na řadu jednotlivci a dvojice. Do Jackpotu se letos naskládalo z turnajů Open 90 882,- Kč, což je zatím nejmenší Jackpot v historii „zlínských šipek“. Že by se světová krize protlačila i do šipek? Nemyslím, že úplně doslova. Spíš bude pravdou, že lidi musí víc pracovat, nemůžou tolik měnit směny v práci a není tolik volna na zábavu a když už nějaké je, tak je na řadě rodina. Dnes je taková doba a bohužel se s tím musí počítat. Každý, kdo má práci a nebo podniká, musí za stejný peníz odvést až čtyřnásobný časový a pracovní výkon, než někdy před osmi až desíti lety. Toto ale asi nepatří sem do toho článku. Tady máme hodnotit sezónu a vlastní závěrečnou akci. Kde jsou ty časy, kdy jsme na vyhodnocení naší oblasti rozdávali ¼ miliónové částky. Nic méně, vraťme se k vlastnímu Jackpotu a jeho rozdělování. Jak všichni dobře víte, systém rozdělování Jackpotu je nastaven (podle mne fungujícím) klíčem. 50% hotovosti vyplácíme do oblastních žebříčků, 30% do cen na turnaj „TOP 32“ – což je 32 hráčů, jenž mají největší počet odehraných turnajů a zbylých 20% je tombola. Ta funguje tak, že za 20 odehraných turnajů Open dostává hráč 1 los a za každých 5 turnajů navíc dostává další los. Tímto systémem jsou pokrytí všichni hráči, jenž jsou aktivní a jejich vlastní aktivita a výkonnost je zařadí do skupiny výherců. Ti nejaktivnější hráči jsou v podstatě ve všech kategoriích. Letos poprvé byla příležitost, aby ženy hrály samostatný turnaj. Do „topky“ se jich probojovalo celkem 8. Bylo možné přidat něco malinko na ceny, protože se netiskly a tím pádem nerozdávaly pasparty, které v minulosti ve velkém procentu zůstávaly nevyzvednuty a i po několika letech (pokud nejsou již rozbité) mi stále tady překáží. Jak vlastně tyto oba turnaje dopadly? V ženách vyhrála Soňa Nováková před Kateřinou Koncerovou a Petrou Příkaskou. Na čtvrtém hodnoceném místě skončila Lenka Horská. U mužů bylo pořadí následovné: Vítězem se stal zaslouženě Karel Kyncl, před Jaroslavem Kovaříkem st. a Pavlem Krejčím. Další umístění byly na čtvrtém místě Pavel Brůna, 5 / 6 příčku obsadili společně Jiří Dubský a Robert Příkaský a konečně na 7 / 8 hodnoceném místě Vladimír Vinklárek a Radek Kainer.  Turnaj, jako takový probíhal velmi pohodově na to, jaké bylo nesnesitelné horko a dusno. Všem výherců gratuluji a nezbývá, než věřit, že na ostatní se usmálo štěstí v tombole.

Další sezónu máme za sebou a nezbývá, než popřát všem pěkné šipkařské prázdniny, pěknou dovolenou plnou slunce a klidu a ve zdraví vstup do další sezóny.

Pokračování zítra